Monday, March 1, 2010

Never Alone

Hye..
saja amik sikit masa from membaca buku Experiencing MIS..
Banyak lagi nak baca sebenarnya tapi nak jugak tulis skrg..

Urm..apa nak cakap dulu ye?
Well,a lot has happen this week.
Banyak berjalan-jalan makan angin..
Pergi beaches, wildlife park and etc..
Banyak tangkap gambar (hehe..thanks kak Zara and Wanie sbb pinjamkan camera)
tulah,dulu kat Malaysia x terfikir pown nak beli camera..skrg dah sampai adelaide, barulah tau kepentingannya..

Tak pe, balik Malaysia nnt alia beli..hehe :P

Percaya x yang kat adelaide alia jadi heart-broken?
Well,bukanlah se-kronik yang u guys sangka kan tau..
I am having fun kat sini tapi sometimes bila duduk sorang2 kat dalam bilik,
terasa sunyi plak.

To be honest, alia sorang je yang tinggal kat the village
(well,ada dzafran tapi dia kat apartment..alia kat town house)
Geng alia yang lain macam wanie,esyatees,aida and soleha (kawan baru)
duduk kat rumah lain..

Bila pergi uni best lah sebab diorang ada..
tapi bila fikir kena balik rumah, rasa cam sedih plak..
My housemates ada 8 orang ( 1 lagi belum balik dari maldives)
sume baik sebenarnya..

It's just..ktrg x rapat with each other..
Makan pown kat bilik masing2..
Nak guna barang seperti kuali ke..senduk ke..mmg SEGAN sangat!

Takut diorang marah..

Well,in the end..sume orang beli rice cooker sendiri, senduk sendiri.. pinggan mangkuk sendiri..even rice-cooker sendiri..
Bayangkan, 8 orang kat 1 rumah ada 8 rice cooker..

betapa kroniknya ktrg nih..

Rasa cam kelakar la plak bila tgk time nak masak, sume cam guna barang2 masing-masing..

I guess ktrg still xde sifat percaya dengan orang lain..

Seriously, rindu sangat housemates kat INTEC..
Diorang sangat baik..friendly..gila2..and sekepala ngan alia..
Gelak2..gurau2 and gossip2 kat bilik kt yang kecik tapi best..



Nedd,Nadia and 'Aqilah..saya rindu kamu!

Huhu..

Kat dalam rumah, alia rapat ngan kak Zara jer..
Kak..thank you sbb layan alia..
kalau kak xde..nampaknya alia jelah dalam rumah ni..



anyway..xpe2..
alia masih ada banyak lagi kawan yang boleh support alia kat adelaide nih..
seperti..



Mereka!!!
Thank God korang ada..seriously..
At least x bosan ali kat sini.. :)

Oh ya..
Lupa pulak..ada sorang lagi..



Qilah!!!
Hehe..xpe..nnt kt jumpa, kt borak pasal korea yer..

Haha..
oklah, tu je nak tulis..
Nak sambung baca balik..

Byee
Esok-esok tulis lagi..
:)

2 comments:

Zayana Yusof said...

sy pun mula terasa suny8 sbb besties taylors sume kat adelaide. but life goes on. :D

Al-Faqir Ikhwan Zhaki said...

Selamat datang ke Adelaide, Alia. Insya Allah, tiga tahun yang akan "exciting". :)